Under våren användes en saltlösning på vägarna för att minska luftföroreningar längs Rådhusgatan i centrala Östersund. Foto: SVT/ Fredrik Eliasson

Stopp för saltningen på vägar i Östersund – misstänks ha bidragit till olyckor

Uppdaterad
Publicerad

Nu slutar Östersunds kommun att sprida den saltlösning som används för dammbindning på vägar i centrala stan. Orsaken är den misstänks ha bidragit till flera olyckor med motorcykel de senaste dagarna, det skriver Östersunds kommun på sin hemsida.

Några gator i centrala Östersund har saltats varannan dag och sopats varannan dag under våren, som ett försök att förbättra luftkvaliteten genom att minska damm med skadliga partiklar. Efter de senaste dagarnas olyckor avbryter nu kommunen försöket.

– Vi beklagar de inträffade olyckorna och tar till oss av det som framkommit från trafikanter och räddningstjänst. Därför avbryter vi nu försöket några veckor tidigare än beräknat, säger Ulf Norlén, enhetschef på GataFritid, Drift.

En försiktighetsåtgärd

– Nu ska vi samla in fakta och utvärdera, säger Ulf Norlén, enhetschef på GataFritid, Drift,

Han poängterar att det ännu inte är säkert att det är saltlösningen som ligger bakom olyckorna, utan att detta i första hand är en försiktighetsåtgärd.

– Tyvärr har nu olyckan varit framme ändå och då är det bättre att avbryta, säger Ulf Norlén.

De aktuella sträckorna där saltlösningen spridits rör sig om Frösöbron, längs Färjemansleden och Rådhusgatan, längs Kyrkgatan och längs Strandgatan och Gränsgatan, vidare längs Stuguvägen, Krondikesvägen, Fagerbacken och Hagvägen.

Källa: Östersunds kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.