Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur det såg ut i Vålådalsområdet i helgen – där lederna var vattendränkta på många håll, något som ställde till det både för skoteråkare och skidåkare. Foto: Marie Selander

Se hur det ser ut längs de vattendränkta lederna i Vålådalen – varning utfärdad för besvärligt läge

Uppdaterad
Publicerad

Töväder, blåst och regn har skapat svåra förhållanden längs vissa fjälleder i Jämtlands län, exempelvis i området runt Vålådalen.

Länsstyrelsen gick på måndagseftermiddagen ut med en varning till folk som tänkt sig ut längs lederna.

Det är efter den senaste tidens rejäla töväder med både blåst och regn som skapat svåra förhållanden längs lederna. Detta i kombination med förhållandevis lite tjäle i marken har skapat besvärligt före längs vissa leder, i synnerhet för skoterkörning.

Snötäcket är djupt men samtidigt poröst utan fast botten. Bäckar har gått upp längs lederna och det är på vissa ställen mycket vatten, särskilt över myrar och sjöar.

Uppmanar till försiktighet

Länsstyrelsen uppmanar till försiktighet och att tänka på att leder som är frusna på morgonen snabbt kan bli oframkomliga senare på dagen. Snöbryggor kan vara förrädiska.

Förutsättningarna förändras med väderleken. I dagsläget är det framför allt besvärligt i låglänt terräng, till exempel längs de leder som utgår från Vålådalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.