Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vildmarkståget drogs av ett ånglok när det passerade Östersund på sin resa upp genom Sverige. Resan är ett samarbete mellan Inlandsbanan och Järnvägsmuseet i Gävle. Foto: Sven Nilsson

Se när Vildmarkståget passerade genom Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Resan med Vildmarkståget startade den 25 april i Stockholm mot Östersund och sedan vidare upp längs Inlandsbanan. Det nordliga målet är Narvik i Norge.

Flera så kallade ”trainspotters” tog chansen att filma och fotografera när Vildmarkståget avgick från Östersund mot Vilhelmina under onsdagsmorgonen. En av dom var Sven Nilsson som skickade in bilderna ovan till oss.

Vibbar från förr

Resan är ett årligt samarbete mellan Inlandsbanan och Järnvägsmuseet i Gävle. Resenärerna färdas i vagnar från 40-, 50- och 60-talet och serveras mat i klassiska restaurangvagnar med vita dukar på borden och klirrande porslin.

– Den historiska tågupplevelsen i kombination med det storslagna landskapet skapar verkligen tågromantik på hög nivå och lockar resenärer främst från Sverige men också övriga Europa säger Therese Fanqvist, Marknads- och kommunikationschef på Inlandsbanan i ett uttalande på Järnvägssmuseets sajt.

Det är en resa för de riktiga tågentusiasterna och platserna på tåget fylldes snabbt. Under veckan görs stopp för sevärdheter och valborgsfirandet  kommer att äga rum vid Ishotellet i Jukkasjärvi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.