Vemdalen fjällmaraton avgjordes i helgen. Foto: Kalle Vertergård, Vemdalen Foto

Segrare med marginal i Vemdalen fjällmaraton

Publicerad

På lördagen avgjordes terränglöpningstävlingen Vemdalen fjällmaraton. Vinnare på maratonsträckan 45 kilometer blev Jennifer Asp och Julius Strömberg, som båda drog ifrån medtävlarna.

Det var fjärde gången som tävlingen runt Vemdalsskalet hölls, och det fanns fyra klasser om 45, 35, 25 samt 11 kilometer. Runt 900 personer var anmälda. Jennifer Asp vann inte bara damklassen på 45 kilometer överlägset, utan satte också nytt banrekord med 14 minuters marginal och tiden 4:20:19.

– Det var tufft, blött och riktigt kul. Jag kände mig pigg och försökte springa riktigt fort så det var roligt att det blev nytt banrekord, säger Jennifer Asp i ett utskick från tävlingsarrangören.

Även herrklassen fick en överlägsen segrare i Julius Strömberg med tiden 3:07:19.

– Det här var första gången jag tävlar i Vemdalen och det var riktigt roligt. Det är en tuff och teknisk bana så det gäller att vara med hela tiden, säger Julius Strömberg till arrangören.

Resultat helmaraton 45 km

Damklass:

  1. Jennifer Asp, Team Vivobarefoot
  2. Annakarin Larsson, Ljusdal
  3. Åsa Lundberg, Nordanstig

Herrklass:

  1. Julius Strömberg, Hälle IF / Dynafit
  2. Nicolai Nielsen, Östersund
  3. Erik Olofsson, Kvarnsjö

Fler resultat finns här (extern länk).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.