Sex viltolyckor i länet under torsdag morgonen

Uppdaterad
Publicerad

Totalt sex viltolyckor har skett under torsdag morgonen runt om i länet.

Strax innan klockan 05 körde en personbil på två stycken rådjur på E14 vid Brattland. Båda rådjuren dog vid kollisionen.

Vid 05.40-tiden blev en ren påkörd på väg 686 vid Vejmon. Renen skadades och den aktuella samebyn är informerad.

Ytterligare rådjur påkörda

Det tog inte lång tid innan nästa viltolycka rapporterades in. Strax innan klockan 06 körde en personbil på två stycken rådjur på väg 603 vid Brattåsen. Ett rådjur dog och ett lämnade platsen. Eftersöksjägare är utkallad till platsen.

Vid 06.30-tiden körde en personbil på ett rådjur på Opevägen i höjd med Ope skola. Rådjuret lämnade olycksplatsen och polisen kallade ut eftersöksjägare.

Två rena påkörda mellan Grötingen och Kälarne

Ytterligare två renar blev påkörda strax efter klockan 07 på väg 323 mellan Grötingen och Kälarne. En ren dog vid kollisionen och en skadades. Samebyn är iformerad.

Strax innan klockan 09 kolliderade en personbil med en älg på väg 336 vid Kallrör. Älgen lämnade platsen och polisen har kallat ut eftersöksjägare.

Inga personer har kommit till skada vid olyckorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.