Trafiken längs väg 345 från Ulriksfors till Färjsundet påverkas efter en singelolycka med lastbil på torsdagen. Foto: SVT Design

Långtradare har vält utanför Strömsund – väg 345 avstängd under bärgning

Uppdaterad
Publicerad

En långtradare körde vid 15.30-tiden av vägen och välte söder om Strömsund. Olyckan påverkar trafiken på väg 345 mellan Ulriksfors och Färjsundet.

Olyckan inträffade på väg 345 i höjd med Storöbodarna en dryg mil söder om Strömsund.

– Föraren hade tagit sig ut själv innan vi kom och han tas nu om hand av ambulanspersonalen, säger David Ekblom som är inre befäl hos Räddningstjänsten Jämtland idag.

Både dragbilen och släp har vält. I lasten fanns betongväggar. Vägen har varit avstängd under eftermiddagen.

Växelvis trafik

Vid klockan 17 var räddningstjänst fortfarande kvar på plats och arbetade med sanering. Enligt en grov uppskattning handlar det om cirka 75-100 liter diesel som läckt ut ur lastbilen.

Vägen kan komma att stängas av i samband med bärgning av lastbilen. Den senaste prognosen tyder på att arbetet kan fortgå en bit in på natten.

Kan man välja annan väg under kvällen är det troligtvis bra att göra det, är rådet från räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.