Här har flera lastbilar fått problem i en uppförsbacke på E45 vid trafikplats Rannåsen utanför Östersund. Foto: Lena Samuelson

Halt på vägarna – tre olyckor med lastbilar

Uppdaterad
Publicerad

Fram till lunch så hade tre olyckor med lastbilar inträffat i Jämtland.

Det första larmet kom klockan 07.28 då en lastbil med släp kört av vägen och vält på E14 ungefär en kilometer öster om Järpen. Två personer färdades i lastbilen och båda klarade sig utan fysiska skador.

Klockan 11.39 kom larm om nästa olycka, den här gången på E45 söder om Lit. En lastbil fick problem i en uppförsbacke och började glida bakåt och törnade emot en bakomvarande bil innan den gled när i diket. Inga personer skadades.

Nästa larm kom från väg 321 norr om Hallen klockan 12.13. Där hade två lastbilar fått problem och ställt sig tvärs över vägen. En lastbil tog sig från platsen för egen maskin, men den andra fick bärgas. Inge heller här blev det några personskador.

Under eftermiddagen rapporterades om stillastående lastbilar i backar och långa bilköer. På 87:an förbi Lillsjöhögen rädde långa köer under eftermiddagen. På E 45 norr om Östersund rapporterades att trafiken i norrgående körfält i stort sett stod stilla vid 16-.tiden, tisdag eftermiddag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.