Bussen körde av vägen och nedför slänten mot en gång- och cykelbana som går under Stuguvägen. Foto: SVT / Alexandra Westerlund Karlsson

Sju personer inblandade när buss körde utför slänt i centrala Östersund

Uppdaterad
Publicerad

En person fick föras till sjukhus efter att en buss åkt av vägen natten mot torsdagen och kanat nedför en slänt och ut på en gång-och cykelbana i centrala Östersund.

Det var en av stadsbussarna, en elbuss på Linje 4, som åkte av vägen och i bussen befann sig vid olyckan sju passagerare och en förare.

Det hela inträffade vid korsningen Stuguvägen – Allégatan där bussen kanade nedför slänten och ut på gång- och cykelbanan som går under vägen.

Larmet kom till räddningstjänsten vid halvett-tiden natten mot torsdag.

– Vi var där med en styrka och vi vet inte varför olyckan inträffade. När vi kom dit var räcken skadade men det var inga direkta personskador som vi kunde se då, säger vakthavande befäl vid räddningstjänsten Tomas Åsling.

Orsaken till olycka är oklar

Ambulans och polis kallades också till platsen och en person fördes till sjukhus. Enligt de första rapporterna ska det röra sig om lindriga skador.

Orsaken till olyckan är oklar.

Bussbolaget bärgade bussen och Östersunds kommun kontaktades för vidta åtgärder gångbron.

– Vi utförde sanering av vägbanan och lämnade platsen vid 01.24, säger Tomas Åslin.

Polisen höll vittnesförhör på platsen.

”Alla var chockade”

En polisanmälan om misstänkt vårdslöshet i trafik har upprättats mot bussföraren. Olyckan ska nu utredas vidare.

Bussbolaget Vy kör stadsbussarna på uppdrag av Länstrafiken.

– Jag var på plats inatt och alla var så klart chockade, säger platschef vid Vy Simon Dickens.

Bussen har av okänd anledning kört rakt fram istället för att gradvis svänga höger, konstaterar han.

– Vi har inlett en företagsintern utredning. Det ser ut att vara förar-relaterat, men det hela är ännu på ett tidigt stadium. Självklart så går våra tankar till passagerarna och föraren nu, säger Simon Dickens.

Under torsdag morgon arbetade personal från Östersunds kommun med att ta ned träd efter bussolyckan vid Stuguvägen i Östersund. Foto: SVT / Alexandra Westerlund Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.