• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vagnhärad i Trosa kommun, Södermanlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sörmland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Sjuksköterskor lämnar Vårdförbundet – känner sig svikna

Uppdaterad
Publicerad

Missnöjet med arbetssituationen på Östersunds sjukhus växer. Sjuksköterskor vänder sig nu inte bara emot regionledningen utan även mot sitt fack – Vårdförbundet. Flera har valt att lämna facket.

Sjuksköterskor på flera avdelningar, bland annat inom ambulansen och på akutmottagningen, har lämnat Vårdförbundet. Flera som SVT Jämtland har haft kontakt med säger att de är besvikna på sina fackliga företrädare. 

Beskrivs som ofattbart flata

Stefan Sandman, sjuksköterska på akutmottagningen skriver till SVT Jämtland: ”Jag tror att man lämnar har att göra med att Vårdförbundet gick ut i media och tyckte att regionledningen kan sitta kvar.”

Stefan Sandman har nu lämnat Vårdförbundet och sitt uppdrag som förtroendevald på sjukhuset. Och SVT Jämtland har tagit del av konversationen mellan andra sjuksköterskor som valt att gå ur Vårdförbundet. Här beskrivs Vårdförbundets ledning som ofattbart flata och att de inte längre företräder medlemmarna.

Se några av inläggen av sjuksköterskor som lämnat Vårdförbundet i klippet.

Kallade till akut möte

Vårdförbundet kallade under tisdagen fackrepresentanter på sjukhuset till ett akut möte. Syftet var att ge de förtroendevalda stöd när det gäller att svara på medlemmarnas frågor. Vårdförbundet lämnar en kommentar till kritiken och avhoppen under onsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.