Skådespelaren Lena Hansson, född i Östersund, har avlidit. Foto: TT

Skådespelaren Lena Hansson är död

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Lena Hansson, född i Östersund, har avlidit, rapporterar Expressen.

Hon blev 71 år. Lena Hanson inledde sin karriär redan som 13-åring och arbetade sedan med både sång, teater musik och tv. Hon medverkade i ett tiotal filmer, den sista ”Det sköna är svårt” (1985) av Anders Wahlgren.

Lena Hansson spelade redan som 13-åring bas i Merit Hemmingsons orkester. Hon turnerade senare i folkparkerna tillsammans med Svante Thuresson och Ann-Louise-Hansson och 1969 deltog hon i Melodifestivalen med låten ”Du ger mig lust att leva”.

Bland kulturella storheter hon jobbade med under sin karriär återfinns skådespelaren Carl-Gustaf Lindstedt, författaren och skådespelaren Beppe Wolgers, musikern Povel Ramel, liksom teaterdirektören och estradören Karl Gerhard.

Lena Hansson drog sig bort från rampljuset på 1980-talet, men medverkade så sent som 1992 i en uppsättning av Madicken på Göta Lejon i Stockholm.

– Hon var en bra skådespelerska, säger Pernilla Skifs, som jobbade med henne i Madicken, till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.