Skärpt straff för campingdådet

Uppdaterad
Publicerad

ÖSTERSUND Hovrätten skärper straffet för den 49-årige norrman som åtalats för att misshandlat en kvinna på Östersunds camping svårt våren 2007. Straffet skärpts till fängelse i tre år och fyra månader.

49-åringen var även åtalad för vållande till annans död, eftersom kvinnan hittades död i den campingstuga på Östersunds camping som de två hyrde. Men hovrätten anser inte att det finns bevis för att 49-åringen hade vållat kvinnans död.

– Jag hade ju hoppats att hovrätten skulle gå på min linje och fälla honom även för att ha orsakat hennes död, säger åklagaren Stig Andersson till SVT Jämtlandsnytt.

– Men med strafftiden på den rubricering som han ändå fälls för så är jag nöjd med domen, säger han.

Åklagaren hade yrkat på att 49-åringen skulle dömas till fängelse i fem år för grov misshandel och vållande till annans död.

Exakt vad kvinnan avled av är inte fastställt, men troligtvis var det en mix av olika droger i hennes kropp som orsakade döden. Men om hon själv har tagit drogerna eller om 49-åringen hade tvingat i henne dessa går inte att visa.

Bara några dagar efter det att förhandlingarna i hovrätten hade avslutats, greps 49-åringen i Norge, misstänkt för misshandel. Misshandeln liknar den som kvinnan i Östersund utsattes för. 49-åringen sitter nu häktad i Norge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.