Hör Lisa Svensson om bokningstrycket i Åsarna. Foto: SVT

Skidskyttet jagar tak över huvudet

Publicerad

Det är hundra dagar kvar till skidskytte-VM i Östersund. Arrangörerna jobbar för fullt och inte minst gäller det att jaga boenden. Trycket från besökande är rekordstort.

Visit Östersund är det som tidigare hette Östersunds turistbyrå. De har avdelat en person som har till heltidsjobb att jaga boenden, när hotellen i stan sedan länge är fullbokade.

– Vi har haft ett stort intresse från privata som vill hyra ut sina hem. Till och med i dag har vi 400 bostäder som är uppbokade, berättar boendeansvariga Jessica Thylin.

Trycket är stort

Trycket har varit stort hela tiden och de stora mediabolagen var tidigt ute och ordnade var de skulle bo.

– Men nu börjar de mindre mediaaktörerna att höra av sig. Samtidigt har vi sett att efterfrågan ökat nu när SVT har dragit igång Vinterstudion.

Hon har en gräns på att ett boende som ska vara intressant inte ligger längre bort än 40 minuter. Så ringarna sprids en bra bit ut i länet. Det kan Lisa Svensson, som är bokningsansvarig i Åsarna intyga:

– Det har varit fullt hos oss i princip sedan det blev känt att Östersunds skulle ha VM.

Arrangemang är  betydelsefulla

Normalt den här veckan i mars hade det inte varit många som bott i anläggningen.

– På vintrarna kommer normalt besökarna i olika stötar. Ett publikt arrangemang den här tiden på året märks mycket tydligare hos oss, säger Lisa Svensson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Inför skidskytte-VM i Östersund

Mer i ämnet