Foto: SVT Design

Skoterolycka i Lofsdalen – 18-åring avliden

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsförmiddagen skedde en skoterolycka i Lofsdalen, Härjedalens kommun. En 18-årig man, hemmahörande i Bollnäs, har avlidit i samband med händelsen.

Klockan 9.29 kom larmet om en skoterolycka i Lofsdalen. Ambulans, ambulanshelikopter, räddningstjänst och fjällräddare larmades till olyckan som inträffat på en skoterled. Strax innan klockan två på lördageftermiddagen meddelade polisen att en ung man avlidit i samband med olyckan.

Utredning påbörjad

Polisen skriver på sin hemsida att anhöriga blivit underrättade. Den aktuella skotern är tagen i beslag för att den ska genomgå en teknisk undersökning. Detta som en av de första åtgärderna i den polisutredning som nu startats för att utreda vad som orsakat olyckan.

– När det är en olycka med dödlig utgång är det standardförfarande att göra så här, säger Maria Linné, polisens presstalesperson.

För att kunna ta skotern i beslag måste polisen av rättsliga skäl sätta en rubricering, i detta fall lyder den vårdslöshet i trafik.

”Ska ha fått kast på skotern”

– Men det är inget som just nu talar för att han har kört vårdslöst, säger Mikael Lundberg, polisens jourhavande förundersökningsledare.

Tidigt lämnade räddningstjänsten en initial, kortfattad, beskrivning av händelseförloppet.

– Personen ska ha fått kast på skotern, säger Martin Jonsson vid räddningstjänsten i Jämtlands län.

Olyckan inträffade cirka tre kilometer från byn Lofsdalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.