Foto: SVT/Pressbild

De 300 skrotbilarna i Strömsund står kvar

Det är snart ett år sen som det beslutades att en man i Strömsund som äger nästintill 300 bilar skulle rensa bort 250 av dem, men än är inte allt åtgärdat.

Vi har tidigare berättat om privatpersonen som står registrerad på nästan 300 bilar och som blev ett fall för hovrätten. Det var förra sommaren som mannen fick order om att rensa upp bland sina bilar och under en av punkterna sas det att han skulle rensa bilarna på miljöfarliga ämnen, vilket inte är gjort.

– Nej det är inte gjort. Det skulle ha varit gjort till den tjugonde december men vi har varit ute och kollat och det finns bilar som fortfarande har oljor, batterier och andra miljöskadliga ämnen kvar, säger Anders Bergman, bygg- och miljöchef.

Han skulle också minska på antalet, hur ser det ut med den saken?

– Det är en sak som ska följas upp nu, vi har inte varit ute och räknat ännu.

Kan behöva betala

Mannen kan behöva betala om domstolen förelägger om vite och för kommunen är det här ett ärendet som ständigt finns med på ärendelistan.

– Han önskar ju få ha dem här bilarna stående utomhus i den omfattningen han har men vi anser att det förfular miljön och riskerar att läcka ut farliga ämnen ut i naturen vilket naturligtvis inte är någonting som är bra.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer