Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är enklare och mer modernt” – se när eleven Carl Bergman testar det nya systemet i klippet ovan. Foto: SVT/Moa Lindberg

Skyttegymnasiet i Strömsund satsar – se eleven Carl testa nya utrustningen

Publicerad

Eleverna på skyttegymnasiet i Strömsund har fått ett nytt skjutsystem installerat i Strömerhallen. Systemet är detsamma som används på nationella och internationella tävlingar.

– Jag blir ännu mer motiverad att träna nu, säger Carl Bergman som går tredje året på skyttegymnasiet.

Det nya markeringssystemet läser av kulan med hjälp av en laser, jämfört med mikrofoner som det var under 90-talet. Fördelen är att resultatet kommer direkt på en skärm vid skytten och åskådare kan följa tävlingen på ett smidigare sätt.

– Vi kan skicka ut resultaten på internet så man kan sitta hemma och följa tävlingen, säger Niklas Engström, skyttetränare.

– Det är jätteviktigt att eleverna får träna i en anläggning som är modern och på ett system som används på internationella tävlingar, säger Marie Martinsson, skyttetränare.

Strömerhallen renoverad efter brand

Ett nytt markeringssystem är inte det enda som är nytt i Strömerhallen. Efter att en brand utbröt våren 2021 blev köket i hallen totalförstört, men nu har både kök och klassrummet renoverats.

– Allt har blivit ett jättelyft för eleverna, säger Marie Martinsson.

Följ med in i skjuthallen med det nya systemet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.