Livsmedelsverket har gjort upprepade kontroller, men kritiken kvarstår. Myndigheten hotar nu med vite upp till 15 000 kronor per månad om inte slakteriet vidtar åtgärder innan 1 augusti.
Dålig handhygien
Livsmedelsverket har funnit att inte alla anställda tvättar händerna vid övergången från orent arbete med djurhud till arbete med naket kött.
Livsmedelsverket fann även att desinfektion av verktyg och utrustning inte höll rätt temperatur. Rätt hygien och temperaturer är viktigt för att förhindra att främst tarmbakterier förorenar slaktkroppen, påpekar Livsmedelsverket.
Kommentar från Jämtlandsgården
– I dagsläget fungerar allt som det ska, vi har tidigare haft problem att få information fram till anställda, säger Tomas Berglund-Sundqvist, produktionschef på Jämtlandsgården, han fortsätter:
– Vi för journaler över sterilboxarna för att säkerställa temperaturen, alla anställda har fått utbildning.