Gry Johnsson i vitt från Östersunds judoklubb möter Ebba Friberg i finalen U21 -70 kg. Foto: Tilda Avesson/Svenska judoförbundet

SM-guld till Östersunds judoklubb

Uppdaterad
Publicerad

Under helgens SM-tävlingar i judo gick Östersunds judoklubb hem med inte mindre än ett SM-guld och två silvermedaljer.

Tävlingen med drygt 350 deltagare ägde rum i Stockholm under helgen som gått. Här tävlade kadetter, juniorer, seniorer och veteraner.

Från Östersunds judoklubb fanns tre tävlade med: Gry Johnsson, Mark Johansson och Liv Johnsson.

Två silvermedaljer

Mark Johansson tävlade i både U18 och U21 i viktklassen -73 kg. Under lördagen tog Mark sig snabbt och säkert till final i U18 där han sedan fick se sig besegrad.

På söndagen kom Mark återigen till final, denna gången i U21, men även här besegrades han och fick nöja sig med ännu en silvermedalj.

Guld för Gry Johnsson

Desto bättre i finalen gick det för Gry Johnsson som tävlade i juniorklassen U21 -70 kg på söndagen. Gry vann sina två första matcher på fasthållning och semifinalen på kast.

I finalen mötte Gry Ebba Friberg från Bollnäs som hon har tävlat mot och tränat tillsammans med under flera år. När finalen satte igång kunde Gry snabbt ta ledningen och vann även denna match med ett kast och tog därmed hem sitt första SM-guld.

Liv Johnsson som tävlade i flickor under 18 år i viktklassen -57 kg lyckades ta sig till en bronsmatch, men som slutade med förslut och en femtplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.