Härjedalens kommun stänger fem korttidsplatser i Sveg på grund av coronasmitta. Foto: SVT

Problemen med smittan ökar – fem korttidsplatser stängs i Sveg

Publicerad

Härjedalens kommun har beslutat att stänga fem korttidsplatser på Svegsmon i Sveg. Detta då läget är fortsatt ansträngt med anledning av smittspridningen av covid-19.

I fredags meddelade kommunen att 12 brukare och 10 ur personalen var bekräftat smittade av coronaviruset. Vid lunchtid på tisdagen var siffran 11 brukare och 13 ur personalen.

Nu har kommunalrådet Lars-Gunnar Nordlander (S) fattat beslut om att stänga fem korttidsplatser i Sveg från och med i dag tisdag fram till 28 augusti.

Platserna ej belagda

Enligt tillförordnade socialchefen Helena Bredesen står platserna tomma för tillfället.

– De är inte belagda i dag, det har inte funnits folk i behov av dem, säger hon.

Stängningen görs för att försöka få bättre stabilitet i verksamheten med anledning av det svåra personalläget.

Finns det inte risk för att det blir brist på korttidsplatser framöver?

– Vi hoppas inte att det blir det. Men det är inget vi kan röna om, man vet inte hur behovet kan komma att se ut, säger Helena Bredesen.

Fortsatt avrådan från besök

Uppmaningen till allmänheten att undvika besök står fast. Om man absolut måste komma besök är det förhandsbokning och munskydd som gäller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.