Två män döms till fängelse för att ha smugglat närmare 100 liter alkohol och nästan 24 000 cigaretter. Bilden är en arkivbild. Foto: Arkiv

Smugglade med sig alkohol och cigaretter i Åre – döms till två månaders fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 30-årsåldern döms till två månaders fängelse för smugglingsbrott efter det att polisen påträffat nästan 100 liter alkohol och cirka 24 000 cigaretter i den bil som de båda männen färdats i när de befann sig i centrala Åre.

Männen gör sig skyldiga till olovlig befattning med smuggelgods samt till olovlig befattning med punktskattepliktiga varor. Den ena mannen gör sig även skyldig till brott mot lagen om elektronisk kommunikation då han haft med sig en störsändare.

Alkohol och cigaretter

När männen greps natten mot 29 november förra året i Åre fann poliserna närmare 100 liter alkohol. Det rörde sig om vodka, whisky och cognac. I bilen fanns även 23 620 cigaretter.

Vad gäller störsändaren menar den ena mannen att han inte känt till vad det varit för något.

Båda männen döms till två månaders fängelse av Östersunds tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.