Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är väldigt nervöst och en stor adrenalinkick när man kör ut på vattnet”- hör deltagaren Amanda Hoversjö från Funäsdalen om watercross i klippet ovan. Foto: Eva Danielsson/SVT

Snöskotertävling på vatten lockade storpublik till Storön i Sveg: ”Det gäller att gasa för att inte sjunka”

Publicerad

Folk vallfärdade till Storön i Sveg i helgen när det var dags för tävlingar i watercross på Ljusnan.

– Det är nog rekord, det är runt 1000 personer i publiken varje dag, säger Thomas Vernersson ordförande Härjedalens AK.

Tävlingen i watercross i Sveg arrangerades under två dagar i helgen. Sporten går ut på att åka snöskoter på vattnet längs en bana med slalom och hopp. 55 förare var med och tävlade och en av dem var Miranda Tjärnström från Umeå:

– Det här är vanliga snöskotrar som vi har byggt om. Vi har plockat bort tankarna och gjort mindre slutna tankar för att inte att det ska läcka ut något bränsle när vi väl sänker. Vi har även tagit bort mycket elektronik och dynan på skotrarna, säger Miranda.

Betyder mycket för klubben

Tävlingen som också inleder Sverigecupen har stor betydelse för Härjedalens Automobil klubb:

– Den här tävlingen betyder ju allt för klubben. Det är det som gör vår ekonomi för att få driva motocross banan, säger Thomas Vernersson ordförande Härjedalens AK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.