Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På förmiddagen körde en buss in i en lyktstolpe vid Gränsgatan i Östersund, men det var inte första utryckningen för bärgaren Joakim Lusth på onsdagen. Foto: Lukas Johansson

Olyckor och busskaos när snösmocka drog in över länet

Uppdaterad
Publicerad

Ett kraftigt snöfall drog in över länet under onsdagen och orsakade flera trafikolyckor, bland annat i Östersund där fick också stadsbussarna ledas om. Snöfallet väntas fortsätta även under onsdagkvällen och totalt väntas uppåt två decimeter snö falla över Jämtlands län.

Stora snömängder har ställt till det i trafiken på flera håll i länet under onsdagen. Det började redan på förmiddagen då en lastbil och personbil frontalkrockade nära Trillevallen.

Vid tiotiden uppgav Länstrafiken att man enbart haft mindre störningar och förseningar, men timmen senare hade läget förändrats då en buss hade kört in i en lyktstolpe vid Gränsgatan i centrala Östersund

– Det här är tredje utryckningen vi är på idag men mer lär det väl bli, säger Joakim Lusth, bärgare.

Strax där efter meddelade Länstrafiken att man leder om busstrafiken från Gränsgatan/Kyrkgatan till Ringvägen.

Vid 13:30-tiden skedde en mindre kollision mellan två bilar på Pampasvägen i Östersund, men ingen behövde uppsöka sjukvård efter händelsen. En lastbil har också kört i diket strax norr om Brattland, men har tagit sig upp på vägbanan igen.

Gul varning

SMHI har gått ut med en gul varning under onsdagen men snöfallet ser ut att mattas av mot kvällen. Under torsdagseftermiddagen ser det ut som ett nytt snöväder drar in över länet och till helgen kan det komma stora mängder igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.