Foto: Svenska Turistföreningen

Södergården i Åre blev årets bästa vandrarhem

Uppdaterad
Publicerad

Södergården i Åre tog hem guldplatsen när Svenska Turistföreningen (STF) korade årets bästa vandrarhem/hotell i kategorin Gästernas val.

STF har drygt 250 boenden runt om i landet anslutna till sin verksamhet. Ett av dessa är Astma- och allergiförbundets medlemsgård Södergården.

– Utmärkelsen är väldigt ärofylld att få men också viktig i vårt generella arbete med att göra samhället mer tillgängligt för de med allergisjukdom, säger Maritha Sedvallson, förbundsordförande i Astma- och allergiförbundet, i ett pressmeddelande.

Hoppas att utmärkelsen leder till att fler anpassar sina anläggningar

– Många hotell och anläggningar är i dag anpassade efter olika behov och funktionsnedsättningar, men en anpassning till de med allergisjukdom saknas ofta. Detta gör att en resa som ska vara något glädjefullt istället blir ett orosmoment som gör att många väljer bort att resa på semester, säger Maritha Sedvallson.

Priset delas ut till det boende som fått flest gäströster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.