Spricka i Bergspartiet

Uppdaterad
Publicerad

Nu klarnar makten i de jämtländska kommunerna. I Bergs kommun blir det maktskifte sedan Bergspartiets medlemmar röstat för ett samarbete med de borgerliga.

Lena Olsson (be) blir sannolikt nytt kommunalråd i kommunen. Hon har hela tiden talat för ett samarbete med centern. Lena Olsson fick flest personkryss av Bergspartisterna.

Lena Olsson säger till Mittnytt att hon vill verka för att brett samarbete för kommunens bästa och att hon aldrig låst fast sig vid någon samarbetspartner.

Partiets starke man Olle Nord lägger av med politiken efter fyrtio år, som vi berättade i Mittnytt igår. Han bröt sig en gång ur centern och startade Bergspartiet. De samarbetade sedan med socialdemokraterna.

Nu ska Bergspartiet samarbeta med centern – något av ett ödets ironi för Olle Nord. Till Mittnytt säger Olle Nord idag att det finns en tydlig spricka inom Bergspartiet och att den är mycket djupare än vad han trodde innan valet.

Se inslag i onsdagskvällens sändningar då Mittnytt pejlar stämningen i Bergs kommun efter maktskiftet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.