Kommunpolitikern Billy Anklew går nu över till Härjedalspartiet. Foto: SVT

Spricka inom Moderaterna i Härjedalen

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Härjedalen har inte längre förtroende för fullmäktigeledamoten Billy Anklew, nu blir han politisk vilde.

Moderaternas kommunfullmäktigegrupp i Härjedalen och fullmäktigeledamoten Billy Anklew går skilda vägar, det beslutades under ett möte på onsdagskvällen.

”Vi har inte längre förtroende för Billy Anklew”, skriver moderaternas gruppledare Victor Ericsson i ett pressmeddelande.

”Det är en rad händelser som gjort att vi valt att gå den här vägen. Det handlar bland annat om vart vi vill komma med Härjedalens kommun, lojaliteten till övriga politiker i vår M-grupp och i allianssamarbetet, samt den politik vi valt att driva tillsammans med C och FP, skriver Victor Ericsson”

Vad som nu händer är oklart. Man har uppmanat Anklew att lämna sina uppdrag som ledamot i Kommunfullmäktige, Miljö- och byggnämden samt som ordförande i Härjegårdar Fastighets AB. Billy Anklew har aviserat att han tänker sitta kvar på sina uppdrag som politisk vilde.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer