Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag tror inte på restriktioner och inte heller på en inträdesavgift, som ett så kallat fjällpass, säger STF:s generalsekreterare Maria Ros Hjelm. Hör henne utveckla det i videon. Foto: Marie Selander SVT

STF om hållbara lösningar i fjällen: Det behövs allemansvett

Uppdaterad
Publicerad

Vägen till en hållbar turism i fjällen går inte via fler restriktioner eller besöksavgifter. Det menar STF:s generalsekreterare Maria Ros Hjelm. Hör henne berätta mer om vad hon istället vill se för lösningar i videon ovan.

Svenska turistföreningen, STF, är en stor aktör inom besöksnäringen i fjällen. Bara i västjämtland driver STF fem fjällstationer och åtta fjällstugor.

När det blir för mycket människor på ett och samma ställe då kan de bli problem, som nedskräpning eller hårt naturslitage. Det konstaterar Svenska turistföreningen, STF. Det behövs förändringar för att möta det ökande besökstrycket.

I videon ovan kan du höra vilka lösningarna föreningen vill se för ett mer hållbart friluftsliv i fjällen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Striden om fjällen

Mer i ämnet