Genrebild. Foto: TT

Stölder på äldreboende utreds

Uppdaterad
Publicerad

Tre boende på äldreboendet Solbacka i Föllinge i Krokoms kommun har på kort tid drabbats av stölder.

Två av de boende har förlorat mindre kontanta summor som förvarats på deras rum, medan den tredje blivit av med pengar från bankkortet vid flera tillfällen. Det var en anhörig som upptäckte saken, berättar enhetschefen på Solbacka i ett pressmeddelande, och samtliga händelser har polisanmälts.

Anhöriga och boende har fått ett brev med information och uppmanas att inte förvara kontanter i rummen på boendet. Man gör också en utredning för att ta reda på vad som hänt.

– Vi har vidtagit flera åtgärder för att detta inte ska hända igen. Bland annat har vi stärkt rutinen kring vårdplaneringar ytterligare så att ekonomi ska finnas med som en stående punkt. Nu är det upp till polisen att utreda och vi hoppas att vi får lägga detta bakom oss inom kort, säger enhetschefen Ida Haglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.