Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Efterfrågan fortsätter öka för varje dag så nu har vi utökat våra ytor” säger vd Ulrika Viklund på House Be. Foto: Eva Danielsson/SVT

Stor efterfrågan på flexibla arbetsplatser – ”Vi får förfrågningar varje dag”

Publicerad

Intresset för att jobba på distans har ökat markant det senaste året i Åre, och för att klara behovet av lokaler behöver man dela utrymme. 2017 etablerades coworking-hubben House Be i byn och nu expanderar man.

När företagshotellet öppnade var det 15 personer som satt här och jobbade nu är det över 200. Så nu har man byggt ut och utökat antalet kontorsplatser:

– Det här skapar förutsättningar för fler personer och företag att etablera sig i Åre, säger Ulrika Viklund, vd på House Be.

Coworking, eller kontorskollektiv som det heter på svenska, har blivit ett allt vanligare fenomen i både Sverige och världen. Konceptet går ut på att olika företag/entreprenörer/startups samsas under samma tak och en hyr plats i kontorslandskapet.

Sedan starten har konceptet vuxit till etableringar i Umeå, Sundsvall, Östersund och Härnösand.

Se mer iom kontorskollektivet i Åre i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer