I hela Jämtland är det stor risk för halka, och på fredag tros det även blir ett riktigt oväder. Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Stor risk för halka när snön smälter

Uppdaterad
Publicerad

Tänkte du åka ut på biltur? Ser då till att köra försiktigt! De snöbelagda vägarna kommer att få en hal yta när graderna pendlar mellan nollstrecket.

I veckan kommer det att vara ordentligt halt på vägarna enligt SVT:s meteorolog Pia Hultgren. De vita vägarna kommer att få en hal yta när graderna pendlar mellan nollstrecket och hon varnar också för blixthalka under natten till måndag.

– De snöiga vägarna luckras upp på toppen vilket gör det halt , och på många ställen saltar man inte heller vägarna. Längst i väster kan det dessutom bli regn, säger Pia Hultgren.

”Kan bli stökigt på fredag”

Natten till måndag kommer vädret att klarna och frysa på, vilket sannolikt leder till blixthalka. Men Pia Hultgren varnar även för oväder i slutet på veckan.

– Det kan bli stökigt på fredag. I morgon kväll kommer det ett omfattande snöfall och på fredag finns det risk för storm. Men vi kommer att uppdatera mer om läget, säger Pia Hultgren.

Se mer om veckans väderprognos här!

Måndag kväll: Snö och regn drar in västerifrån Till kvällen tätnar molnen och det börjar snöa i västra Svealand, Härjedalen och Jämtland. Från Dalsland och söderut utmed västkusten blir det regn. I Mellersta och norra Norrland blir det klart eller halvklart och flera minusgrader, men fortsatt hårt väder i Lapplandsfjällen. Kartan till vänster visar hur mycket nederbörd (i mm smält form). Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.