Foto: Fredrik Lundmark

Jämtland Baskets R.T. Guinn: ”Ålder är bara en siffra”

Publicerad

Han är lagkapten och en av Jämtland Baskets viktigaste spelare.  Med sina 208 centimeter och 120 kilo är R.T Guinn en bjässe både på och utanför planen.

Guinn kom till Jämtland Basket inför säsongen 2018/19 och förde då onekligen med sig en hel del rutin. Han har spelat i en mängd klubbar i bland annat Tyskland, Grekland, Turkiet,  Israel och Japan.

Oavsett vem man pratar med i Jämtlands organisation hör man inte annat än lovord om den idag 40-årige power forwarden. Förutom rutin har R.T. Guinn dessutom ett skytte som tillhör ligans bästa.

”Ålder är bara en siffra”

Guinn har svensk fru och är sedan 2019 också svensk medborgare, vilket gav honom en chans att spela i landslagets framtidslag som 38-åring. Men trots att han alltså fyllde 40 år nu i februari, så har han inga tankar på att pensionera sig från basketen riktigt ännu.

– Jag funderar inte så mycket på det, ålder är bara en siffra. Kroppen känns fortfarande bra och jag tycker jag kan hänga med och utmana de yngre spelarna, säger R.T Guinn.

I klippet ovan kan du höra R.T. Guinns tankar om framtiden och det stundade kvartsfinalspelet mot Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.