Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lars ”Linken” Lindqvist, en av grundarna till den moderna Storsjöyran, har skrivit en bok om Yrans historia. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Storsjöyrans historia skildras i ny bok

Uppdaterad
Publicerad

Lars ”Linken” Lindqvist är en av grundarna till den moderna Storsjöyran som funnits sedan 1983. Nu har han gett ut en bok som skildrar Yrans historia fram till idag.

Boken skildrar både hur den ursprungliga Storsjöyran startade 1963, men också hur Lars ”Linken” Lindvist tillsammans med ett gäng kompisar var med och blåste liv i Yran igen efter ett uppehåll på tio år.

Boken avhandlar sedan alla Storsjöyror – år för år – men också en hel del utvikningar kring artister, personliga minnen, presidenttal m.m.

Storsjöyran 2022

– Jag och Lasse Sillrén (en annan av Storsjöyrans grundare) pratade länge om att vi borde göra boken. Men när han tragiskt gick bort i fjol så tappade jag sugen. Det var min sambo Malin som pushade mig och sa att skriver du den inte nu blir det aldrig gjort.

Förord av Lars Winnerbäck

I boken finns också plats för hur andra ser på Yran, som till exempel Lars Winnerbäck som skrivit förordet. Såklart innehåller boken också lite artistskvaller från Storsjöyrans beryktade efterfester genom åren.

– Jag har varit försiktig, och inte tagit med de värsta grejerna, men läsarna får nog höja lite på ögonbrynen i alla fall.

I klippet ovan berättar Lars ”Linken” Lindqvist mer om boken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storsjöyran 2022

Mer i ämnet