Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så ser Strömsunds kommun på kraftbolaget Eons planerade åtgärder för att få bukt med alla återkommande strömavbrott i kommunen. Hör kommunalråd Susanne Hansson (S) i videon. Foto: Eon/Lena Samuelson, SVT.

Kommunen om Eons planerade åtgärder mot alla strömavbrott i Strömsund: Man blir frustrerad

Publicerad

Efter stora problem med återkommande strömavbrott hoppas Strömsunds kommun nu på att de åtgärder kraftbolaget Eon planerar ska ge resultat. Kommunen är försiktigt positiv, men samtidigt luttrad.

– Sedan blir man ju frustrerad när man upplever att man år efter år drabbas av strömavbrott, men bara får en klapp på axeln, säger kommunalråd Susanne Hansson (S).

På tisdagseftermiddagen presenterade kraftbolaget Eon en rad åtgärder för kommunstyrelsen i Strömsund. Det handlar om åtgärder för att de upprepade strömavbrotten i Strömsunds kommun ska upphöra.

– Förhoppningsvis kommer de att leda till att vi slipper de här olägenheterna, säger kommunalråd Susanne Hansson (S).

Från kommunens sida har man förståelse för att det tar tid att vädersäkra ett så omfattande elnät, men samtidigt finns en viss frustration över att strömavbrotten pågått under så många år.

”Saker fryser sönder – blir dyrt för oss”

SVT: Vad har alla dessa elavbrott, som pågått under så lång tid, betytt?

– Så klart betyder det mycket för befolkningen. Det är inte roligt att vara utan elektricitet och är man utan elektricitet länge under vintern kan ju saker frysa sönder. Och elektroniska system, som slås av och på. Vi har flera värmesystem som har gått sönder av den anledningen, med värmepumpar och annat, säger kommunalråd Susanne Hansson (S).

Hon konstaterar vidare att det inte är en självklarhet att sådant täcks av någon försäkring.

– Det kan bli väldigt dyrt för oss som drabbas, säger Susanne Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.