Succé i Åre

Uppdaterad
Publicerad

Trots att världscupstävlingarna i alpint i Åre fick kort förberedelse när man fick ta över tävlingar av Frankrike blev det en väldigt lyckad helg både för arrangörer och aktiva.

Förra fredagen fick Åre beskedet att de skulle ta över dom alpina världscupstävlingarna som skulle gått i Frankrike där det råder snöbrist. Men trots de korta förberedelser så är arrangörerna väldigt nöjda.

– Det har gått otroligt bra, tack vare en organisation som jobbat järnet och erfarna volontärer, säger Karin Stolt Halvarsson vd Världscupbolaget.

Det blev även sportsliga framgångar i Åre. Maria Pietilä Holmner vann damernas slalom och i samma tävling blev Frida Hansdotter trea. Sara Hector tog en andraplats i damernas storslalom. I herrarnas slalom blev det ingen svensk pallplats men däremot fyra svenskar topp-10.

– Det var fantastiskt att vinna på hemmaplan så jag är jättelycklig, säger Maria Pietilä Holmner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.