Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I källaren på Folkets hus i Sveg hade lokalen tagit in vatten. Se hur räddningstjänsten arbetade med att suga upp vattnet i videon. Foto: Morgan Grip

Flera översvämningar i Sveg – ovädret lämnar spår i Härjedalen

Uppdaterad
Publicerad

Insatser vid Södra skolan, ambulansens garage och Folkets hus i Sveg har pågått under måndagen efter larm om översvämningar.

Vattennivån var cirka 30 centimeter i Södra skolans källare när räddningstjänsten kom till platsen. Måndagens oväder har slagit särskilt hårt mot Sveg och Härjedalen. I Folkets hus arbetade räddningstjänsten med att suga ut vatten.

– Vi kommer att vara här ett tag till, tills vi får bort vattnet, säger Henrik Ingvarsson, insatsledare från räddningstjänsten.

Ovädret Hans

Det var under måndagseftermiddagen som det började inkomma larm om vattenskador och räddningstjänsten fick rycka ut till flera ställen samtidigt. Bakom hälsocentralen, där ambulansen har sitt garage, var det en brunn som hade stopp och orsakade översvämning.

Gul varning i Härjedalen

SMHI har under måndagen utfärdat en gul varning för regn från Dalarnas län till Västerbottens län. Men stora delar av Härjedalen har en gul varning ända fram till torsdag den 10 augusti.

– Vi tror det lär bli fler larm framöver säger Anders Lögdal, vakhavande befäl hos räddningstjänsten.

Se hur Folkets hus tömdes på vatten i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ovädret Hans

Mer i ämnet