Svegselever frågade ut Fredrik Reinfeldt

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen besökte statsminister Fredrik Reinfeldt Svegs gymnasium i Härjedalen, och det var han själv som bett om att få komma på besök i Sveg.

Det duggar tätt bland ministerbesöken i Jämtland och Härjedalen nu. I måndags så var handelsministern Ewa Björling (M) på genomresa och under onsdagen så hälsade statsministern själv på Svegs gymnasium.

110 elever som fick en frågestund med Fredrik Reinfeldt och de flesta frågorna handlade om hur unga ska kunna stanna kvar i Härjedalen för att jobba eller studera.

Svaret eleverna fick handlade det om att få eleverna att inte ska hoppa av gymnasiet och att företagarna måste få bättre möjligheter att ta emot lärlingar. Några statliga jobb som en elev efterfrågade var det däremot inte tal om.

Den enda gången som det hettade till var när vargfrågan kom upp. Oavsett om eleverna var för eller emot – någon vargfritt område ville Fredrik Reinfeldt inte ha.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.