Alan Barker är ledare för Mighty Cosmos. Laget där spelarna främst kommer från Darfurprovinsen i Sudan. Foto: SVT Jämtland

Svenskt hjärta till engelsman från Tandsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Han är engelsmannen som uppmärksammas av Svenska hjärtan. Alan Barker får ett pris som förutom honom själv också ska hedra 11-åriga Ebba, som dog vid terrordådet på Drottninggatan i Stockholm.

Alan och hans fru Judith har haft en lite udda väg till Jämtland. När ÖFK hade planer på ett projekt ihop med Libyen, så anställdes de som engelskalärare.

Libyenprojektet sprack men Alan och Judith fick andra uppgifter i klubben. Exempelvis har de under flera år lagat frukost åt spelare och ledare.

Klubbens ekonomi har gjort att de inte längre är kvar där. Judith arbetar i dag som hemspråkslärare medan Alan är pensionär. Men ingen lugn pensionär, han har fullt engagemang i bland annat fotbollsprojektet Mighty Cosmos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.