Foto: Räddningstjänsten.

Tåg med 100 passagerare fick evakueras i Ocke

Uppdaterad
Publicerad

Ett passagerartåg från Norrtåg blev stående i Ocke i Jämtlands län på söndagskvällen. Ett träd hade blåst ner på en kontaktledning och stoppat trafiken. Omkring 100 passagerare evakuerades från tåget – efter 2,5 timmars väntan.

Larmet kom vid 18.30-tiden på söndagen. Räddningstjänsten i Åre åkte till Ocke för att hjälpa till med evakueringen av omkring 100 passagerare.

Det är ett persontåg från Norrtåg som går mellan Sundsvall och Storlien som stoppats av trädet.

– Passagerarna sitter i tåget och väntar. Vi ska koppla ner ledningarna och jorda elen innan vi flyttar dem, sa Anders Lögdal, insatsledare på räddningstjänsten i Åre.

Bussar kördes fram till platsen för att kunna transportera resenärerna vidare.

– Det är ingen fara med någon. Allt är under kontroll, förutom att tåget inte får någon ström. Vi måste evakuera alla, säger Lögdal.

Tåget hade kört på trädet som blåst omkull över järnvägen. Vid 20.30 hade alla passagerare evakuerats från tåget.

– Dom var nöjda och glada av att komma av, dom hade suttit på tåget i 2,5 timme, säger insatsledaren.

Tåget kommer att bogseras från platsen under natten. Det har blåst och stormat rejält i delar av Jämtland under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.