Foto: TT

Lovad sänkt kostnad – fick telefoni för 136.000

Publicerad

Mannen tecknade sju nya mobilabonnemang som skulle minska hans kostnader – i stället kostar det honom 3.800 kronor i månaden.

Det är i en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) som mannen, bosatt i Pilgrimstad, hävdar att han blivit pålurad de dyra tjänsterna.

Tecknade sju nya abonnemang

Han beskriver hur han blivit uppringd av telesäljare för en mobiloperatör en fredagseftermiddag i oktober, och att säljaren lovade att han skulle få sänkta kostnader för sin telefoni. Mannen skriver också i anmälan att han vid tillfället var påverkad av mediciner och alkohol.

När samtalet avslutades hade han tecknat inte mindre än sju nya mobilabonnemang och nummerflytt från sin nuvarande operatör.

3.800 kronor i månaden i tre år

I sin anmälan till ARN klagar han på antalet abonnemang, bindningstiden och priset som är 3.797 kronor per månad under 36 månader – det vill säga 3 år. Den totala kostnaden skulle alltså hamna på cirka 136.700 kronor.

Som om det inte vore nog så ska det även finnas ett krav på 28.000 kronor från operatören om avtalet sägs upp. Mannen har begärt att avtalet ska ogiltigförklaras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer