Tingsrätten i Östersund fastslår att mannen skadat kvinnan och att skadorna varit livshotande. Mannen döms därför för försök till mord till tio års fängelse. Foto: SVT

Man döms till tio års fängelse för mordförsök i Östersunds kommun

Uppdaterad
Publicerad

En 54-årig man döms till tio års fängelse för mordförsök på en närstående kvinna.

Östersunds tingsrätt dömer honom också att betala kvinnan 138 000 kronor i skadestånd.

Den 24 augusti slog ett vittne på en adress i Östersunds kommun larm till polisen efter att ha hört rop på hjälp och bråk från en lägenhet.

Knivhöggs i magen

När polisen kom till platsen visades det sig att där fanns en kvinna som var allvarligt skadad. Hon var knivhuggen i magen och hade även andra skador. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus.

I hennes lägenhet fanns en 54-årig man och i hallen låg en kniv. Tingsrätten slår fast att det är mannen som skadat kvinnan allvarligt och att den kniv som återfanns i bostaden är den som använts vid mordförsöket.

Mannen minns inte

Mannen själv har i förhör sagt att det kan ha varit han som skadat henne men att han inte minns.

Tingsrätten fastslår ändå att mannen skadat kvinnan och att skadorna varit livshotande. Mannen döms därför för försök till mord till tio års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.