Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör enhetschefen Anna Rödlund Jönsson om nattens drama på äldreboendet på Körfältet i Östersund. Foto: Bengterik Busk/SVT

Nattlig besökare på äldreboende i Östersund – man tog sig in genom taklucka

Uppdaterad
Publicerad

En man i Östersund sitter anhållen sedan han i natt olovandes tagit sig in på ett äldreboende – genom taket.

Det var strax efter midnatt som personalen på kommunens särskilda boende Solsången på Körfältet hörde mystiska ljud från taket. Polis larmades och när de kom till platsen kunde de gripa en man i 40-årsåldern inne i lokalerna.

– Vi är förstås chockade och ser nu över vad vi kan göra för att något sådant här inte ska kunna hända igen, säger Anna Rödlund Jönsson som är enhetschef på Solsången.

Misstänks för grovt olaga intrång

Mannen hade tagit sig upp på taket och sedan in på vinden genom en taklucka, därifrån tog han sig på något sätt genom innertaket och ner i lokalerna där polispatrullen mötte upp.

– Det var rena rififi-tagen, säger Niklas Stjernlöf som är polisens förundersökningsledare. Mannen, som är känd av polisen sedan tidigare är nu misstänkt för grovt olaga intrång och grovt hemfridsbrott.

Rififi-kupper kallas sådana inbrott då en förövare tar sig in genom taket för att stjäla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.