Strax innan klockan 16 kom ersättningsbussarna till Östersunds central. Foto: SVT

”Total upprorsstämning” i Östersund efter tågstrul

Uppdaterad
Publicerad

På grund av ett trasigt lok blev Snälltåget från Malmö till Åre mer än nio timmar försenat. I Östersund skulle ersättningsbussar mot Åre vänta på passagerarna, men de började dyka upp först efter en timme.

Tåget lämnade Malmö central klockan 16:40 på onsdagen. Men på grund av ett trasigt lok på spåret blev tåget stående mellan Ånge och Bräcke i flera timmar.

Först efter klockan 13 kunde tåget köra vidare. Tåget skulle ha varit framme i Östersund klockan 06:20 på torsdagen. Istället kom det inte fram förrän vid 15-tiden.

”Upprorsstämning” på stationen

Enligt en läsare var det ”total upprorstämning” på stationen i Östersund där ersättningsbussar skulle vänta på passagerarna.

Istället blev det ytterligare väntan i en timme innan de började dyka upp. Under tiden ska folk desperat ha börjat leta efter taxi och några ska även ha hyrt bil för att kunna ta sig vidare.

Påverkar även tåget tillbaka till Malmö

Den stora förseningen påverkar även Snälltåget som skulle ha avgått klockan 15:45 från Duved till Malmö.

Tåget ställs in på sträckan Duved – Östersund. Istället kommer bussar att ersätta på sträckan och tåget väntar istället i Östersund. Tåget kommer att avgång från Östersund central klockan 21 istället för 17:45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.