Foto: SVT/ Lena Samuelsson

Fyra till sjukhus efter frontalkrock på E45

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar har frontalkrockat på E45 vid Rätan. Den ena bilen har voltat och ligger på taket i diket. Vid klockan 20.15 har fyra personer lastats i ambulanshelikopter respektive vägburen ambulans. Vägen öppnas för växelvis trafik i väntan på bärgare.

Larmet inkom strax innan klockan 18 på söndagskvällen. Totalt sex personer i två personbilar var inblandade i krocken strax söder om Rätansbyn mellan Östersund och Ytterhogdal.

– Två bilar har frontalkrockat. Vi är på plats och bistår ambulansen i deras arbete på platsen, sa räddningstjänstens inre befäl Sara Wickenberg till SVT Nyheter Jämtland.

Sex ambulansresurser ryckte ut

Den ena bilen hade voltat och låg på taket i diket. Fem ambulanser och en ambulanshelikopter skickades, liksom räddningstjänst, till platsen. Fyra personer fördes under kvällen från platsen i ambulans, varav en i ambulanshelikopter.

LÄS MER: Två allvarligt skadade

Den ena bilen voltade och landade på taket vid sidan av vägen. Foto: SVT/ Lena Samuelsson

Även polisen har skickat patruller till olycksplatsen och de är kvar på plats sedan ambulanserna lämnat.

– Vi kommer ägna oss åt traditionellt polisarbete och försöka ta reda på vad som har föranlett den här olyckan, säger Rasem Chebil, RLC-befäl vid polisen i region nord, till SVT Nyheter Jämtland.

Det är ännu oklart hur olyckan har gått till.

– Men det är en lång raksträcka, så det ser ut som att det kan handla om en omkörningsolycka, säger polisen Kenneth Varga på plats, till SVT:s utsände fotograf, Lena Samuelsson.

Långa köer

Under räddningsarbetet har det rått totalstopp. Vid 20.15-tiden håller räddningstjänsten på att lämna olycksplatsen och man har nu öppnat upp för växelvis körning, i väntan på att bärgare ska komma till platsen.

– Det kommer jättemånga bilar söderifrån i riktning mot Östersund, det måste ha varit väldigt långa köer, säger Lena Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.