Karin Netterman, projektledare på Trafikverket, förklarar i klippet varför myndigheten inte prioriterar underhåll av mindre vägar. Foto: Jakob Wesslund/SVT

Trafikverket: ”Vi saknar de ekonomiska medlen”

Publicerad

Trafikverket menar att de skulle vilja underhålla grusvägarna i Jämtlands län mer än vad de gör idag men att de helt enkelt saknar de ekonomiska resurser som krävs.

– Vår verksamhet styrs av regeringens plan för transportsektorn och vi är ålagda att prioritera det högtrafikerade vägnätet vilket betyder att vi får lite eller inga medel till de mindre vägarna här i Jämtland, säger Karin Netterman, projekledare på Trafikverket med ansvar för vägunderhåll i Jämtlands län.  

Har fått resurser

I år har Trafikverket tilldelats 500 miljoner extra som ska användas till vägunderhåll varav 28 miljoner har gått till Jämtlands län.

– Det gör att vi kan belägga några fler vägar än vi hade tänkt. Vi utgår ifrån vilka vägar som är värst skadade och reparerar därefter men vi önskar att vi kunde åtgärda hela det mindre vägnätet också, säger Netterman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.