Trafikverket vill veta vilka förslag barnen i Brunflo har på förbättringar bland annat gällande E14. Foto: Arkiv

Trafikverket vill veta barnens syn på trafikmiljön i Brunflo

Uppdaterad
Publicerad

Järnvägen Mittbanan och E14 ses som en barriär som går tvärs genom Brunflo. Hur detta påverkar barn och unga är något som Trafikverket nu vill utreda.

Det framgår av ett pressmeddelande från Trafikverket. Information har i dagarna gått ut till föräldrar till skolelever i Brunfo. Barnen kommer sedan att intervjuas i små grupper och dialogerna kommer att sammanställas anonymt. Bland annat handlar det om hur barnen rör sig vid Mittbanan och E14/E45, vad de tycker är viktigt när de passerar järnvägen och vägen och vilka förbättringar Trafikverket kan ta ställning till.

– Barnperspektivet är viktigt för oss. Vi pratar med barnen eftersom vi vet av erfarenhet att man kan få viktig ofiltrerad information när man pratar direkt med dem i stället för via vuxna, säger Jan Lindgren, senior utredningsledare på Trafikverket Region Mitt, i pressmeddelandet.

Även äldre och företagare ska intervjuas

Intervjuerna med barnen är en del av en så kallad åtgärdsvalsstudie som genomförs av myndigheten för att skapa en bild av vilka åtgärder som behövs. Utöver barnen ska även äldre, företagare och idrottsklubbar intervjuas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.