Bild på kniven som användes för att hota rånoffret. Övervakningsbild från bankomaten vid Blå Center Foto: Polisen

Tre åtalas för brutalt rån

Publicerad

Tre män i 20-årsåldern åtalas nu att ha rånat en man i en lägenhet i Östersund i somras. De tre misshandlade och hotade med kniv vid tillfället.

Enligt åtalet så trängde de tre sig in i målsägandens lägenhet i centrala Östersund på kvällen den 18 juli. Väl inne så misshandlade det målsäganden med knogjärn och hotade honom med kniv.

Kom över 30 000 i kontanter

De tre tvingade mannen i lägenheten att ge dem mellan 3000 och 4000 kronor i kontanter. Men de tvingade honom också att lämna ut inloggningsuppgifter till sitt bankkonto så att de kunde komma över mer pengar. Vid bankomaten vid Blå Center tog de ut 11 700 kronor i kontanter från mannens konto. Dessutom tvingade de honom att swisha 14 700 kronor till en kompis som sedan i sin tur tog ut pengarna och gav dessa till de tre gärningsmännen.

Hotade döda familjen

De misstänkta åtalas också för övergrepp i rättssak eftersom de hotade att döda eller skada offret och dennes anhöriga och vänner om han gick till polisen.

Gärningsmännen rensade också lägenheten på föremål till ett sammanlagt värde på 47 000 kronor.

Samtliga tre förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.