Foto: Privat

Se lastbilschaufförens vansinnesfärd – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En yrkeschaufför döms till tre månaders fängelse för grovt rattfylleri. Mannens vingliga färd genom Hede i mars slutade när han körde in i en refug.

Chauffören var på väg från Oslo till Tromsö. Ett vittne följde efter ekipaget på riksväg 84 i cirka fem mil. Vittnet berättade under rättegången att lastbilen vid flera tillfällen var nära att kollidera med mötande bilar.

Filmen på lastbilschaufförens färd genom Härjedalen visades vid rättegången. Och enligt åklagare var det en viktig del i bevisningen.

– Det var ett väldigt bra material för att åskådliggöra hur trafikfarlig hans framfart var, säger kammaråklagare Håkan Andersson.

Färden tog slut när lastbilen körde på en refug mitt i Hede. Chauffören hade vid provtagning 2.03 promille alkohol i blodet och döms till tre månaders fängelse.

Han ska också betala skadestånd till Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.