TV-Åre är tillbaka

Publicerad

TV Åre är tillbaka och man har redan dragit igång med provsändningar.

Bakom nysatsningen står bybor med lång erfarenhet av tv-produktion och tidigare TV Åre i synnerhet. Fredrik Thulin går i spetsten för nystarten.

–Jag och många med mig är stolta över att byn alltid haft en egen tv-kanal. Det var många som uttryckte sin besvikelse när beskedet om TV Åres nedläggning kom i höstas. Stödet från gäster, bostadsrättsägare och Årebor har varit massivt, så det kändes som det enda rätta att starta upp kanalen igen, säger Fredrik Thulin.

Nästa säsong

Provsändningarna drogs igång nu innan sportlovet och kanalen kommer löpande att fyllas med innehåll säsongen ut. Livesändningar planeras dra igång igen till säsongen 2015-2016.

– TV Åre med sitt starka varumärke och den räckvidd vi har utgör en utmärkt möjlighet för företag att nå sin målgrupp i en avslappnad miljö, säger Fredrik Thulin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.