Lastbilskollision fick stora konsekvenser i morgontrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 7 på onsdagsmorgonen inträffade en lastbilsolycka på E14 mellan Lillängerondellen och avfarten mot Torvalla utanför Östersund. Kedjeeffekt uppstod och påverkade många trafikanter.

Enligt räddningstjänsten är det en lastbil som kört in i en annan. Det ska ha skett i relativt låg hastighet, men glykol har läckt ut efter krocken.

Trafiken på E14 stängdes av helt i norrgående riktning. En tungbärgare kallades till platsen för att få lastbilarna ur vägen. En av lastbilarna hamnade i och med krocken i diket.

– Den är intryckt i en snövall, säger Anders Lögdal, vakthavande befäl på räddningstjänsten under morgonen.

Ytterligare haveri längre söderut

Arbetet sinkades av att bärgarna var upptagna med en annan bärgning längre söderut på E14, där en plogbil havererade under natten.

Full framkomlighet efter tre timmar

Klockan 10:16 meddelade polisen att trafiken kunde släppas fram på E14 igen.

Under tiden bärgningsarbetet pågick sökte sig många trafikanter till Opevägen – vilket i sin tur ledde till att det blev mycket köbildning där.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.