Foto: Maria Harning/SVT

Två män åtalas för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

En av männen ska ha hållit fast offret medan den andra knivhögg honom i bålen, ryggen, armen och benet.

Nu åtalas de två männen för försök till mord.

Det var i november i fjol som en man i 50-årsåldern blev svårt misshandlad i centrala Östersund. Flera personer hade då gett sig på honom. När polisen kom till platsen hade gärningsmännen försvunnit. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Upprepade knivhugg

Nu har åtal kommit. Två män, båda i 25-årsåldern och hemmahörande i Sundsvall, är misstänkta för försök till mord, alternativt medhjälp till försök till mord.

Mordförsök Thoméegränd

Enligt åtalet har de båda tillsammans och i samförstånd försökt döda målsäganden. En av männen ska ha utdelat flera slag mot offrets huvud. Han ska även ha hållit fast offret medan den andra gärningsmannen upprepade gånger ska ha knivhuggit och knivskurit mannen i bålen, ryggen, en arm och ett ben.

Lungan skadades

Våldet innebar bland annat att offret fick en skada på ena lungan och skador på tjocktarmen. En muskel och en ländkota skadades också. Målsägande fick även flera sår- och hudskador, svullnader och blåmärken.

En av de åtalade männen förnekar brott. Den andra förnekar försök till mord med erkänner misshandel av normalgraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök Thoméegränd

Mer i ämnet