Här inträffade skoterolyckan utanför Åre. Foto: Google Earth & SVT Design

Man död efter skoterolycka i Åre – körde in i träd

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern omkom efter en skoterolycka i Åre. En kvinna togs med ambulanshelikopter till sjukhus med allvarlig benfraktur. En anmälan om vårdslöshet i trafik är upprättad.

Vid 18-tiden på lördagskvällen kom larmet om olyckan. Två personer, en man och en kvinna, som färdats på samma skoter, hade  kört in i ett träd vid en skoterled vid Fröå Gruva på östra sidan av Åreskutan.

– En person kunde ringa efter hjälp, säger Stefan Andersson, RLC-befäl hos polisen.

En stor räddningsinsats drogs igång. Polis, fjällräddare, ambulans och ambulanshelikopter kallades till platsen och både kvinnan och mannen fördes till vård.

Från Norge

Senare på kvällen meddelade polisen att mannen hade avlidit av sina skador. Kvinnan, som är i 35-årsåldern har allvarliga skador. Både mannen och kvinnan är hemmahörande i Norge.

Polisutredning

Enligt jourhavande förundersökningsledare Niklas Stjernlöf, har en anmälan om vårdslöshet i trafik upprättats av polisen.

– Det är rutin, men vad jag vet finns det inte någon misstanke om att mannen som körde var berusad, säger han till SVT Nyheter Jämtland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.