Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Den styrande majoriteten inom Region Jämtland Härjedalen har presenterat sin regionplan fram till 2025. Foto: SVT

Underskottet borta om fyra år – så ska regionens ekonomi räddas

Publicerad

År 2025 ska Region Jämtland Härjedalen ha en budget i balans, en bättre vård och arbetsmiljö för personalen. Det är målsättningen när nu den politiska majoritetet i regionen presenterat sin regionplan.

Det ackumulerade underskottet uppgick vid årsskiftet 2020 till 1007 miljoner kronor, men då gjordes en nedskrivning av synnerliga skäl med 727 miljoner kronor. Det innebär att underskottet nu är 401 miljoner kronor. Den styrande majoriteten i regionen tror alltså att det underskottet kan vara borta om fyra år.

Torvalla öppnas igen

Förutom detta ska även vården bli bättre och närmare medborgarna. Den digitala vården ska utvecklas. Hälsocentralen i Torvalla ska återöppnas och i Funäsdalen ska en ny hälsocentral byggas.

Bättre personalpolitik

Under de senaste åren har det varit stor turbulens på Östersunds sjukhus, med personalflykt och återkommande anmälningar till Arbetsmiljöverket om dålig arbetsmiljö. Mycket har handlat om arbetstider och helgtjänstgöring. Men även här tänker sig regionen en förbättring. Ingen ska behöva arbeta fler än två helger av fem enligt planen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer